Veilig na een incident

Ongevallen willen we het liefst voorkomen. Maar wanneer ze toch gebeuren, kunt u maar beter zo goed mogelijk voorbereid zijn. Op deze pagina leest u wat u zelf kunt doen én wat wij doen om uw veiligheid te garanderen.

Wat u kunt doen

Bent u betrokken bij een vrachtautoincident? Bel in dat geval van een ongeval direct 112. Denk aan uw eigen veiligheid! Wanneer uw voertuig vanwege pech is gestrand, is het belangrijk uw voertuig zo snel mogelijk af te voeren naar een veilige locatie. Belt u daarvoor met een erkende pechhulp zoals een pechhulp die is aangesloten bij de BOVAG of VACO. Zij zorgen ervoor dat er, in het geval dat u op een rijksweg bent gestrand, contact wordt gezocht met de verkeerscentrale van de wegbeheerder. Let op: de wegbeheerder kan besluiten dat u op grond van veiligheid en doorstroming door een berger moet worden weggesleept of dat deze berger voor de zekerheid ter plaatse komt om u weg te slepen wanneer een pechhulpverlener u niet op weg kan helpen. De kosten van de berger komen voor uw rekening.

Wat wij doen

De door ons ingeschakelde hulpverleners treffen altijd maatregelen om de situatie ter plekke zo veilig mogelijk te maken. Ook zorgen zij dat uw vrachtauto ‘rolbaar’ wordt, zodat hij verwijderd kan worden van de incidentlocatie. Bent u benieuwd naar de veiligheidsmaatregelen die wij treffen? Bekijk ze in de Richtlijn eerste veiligheidsmaatregelen bij verkeersincidenten.

Contact

STIMVA
Papendorpseweg 101, Utrecht
Tel: 088-797 3650

Of e-mail ons 

Over STIMVA

Disclaimer:
De informatie op deze website wordt met grote zorg samengesteld en gepresenteerd. Toch kan het voorkomen dat er iets niet klopt. We kunnen de informatie dan direct wijzigen, zonder dit eerst aan te kondigen. STIMVA is bovendien niet aansprakelijk voor elke vorm van schade die ontstaat door deze website te bezoeken.

 

Cookie-instellingen