Goed voorbereid de weg op

In 2020 werd 43% van de gestrande vrachtauto’s veroorzaakt door bandenpech. Technische pech was goed voor 39% van de gestrande vrachtauto’s. Dit soort incidenten kunnen soms worden voorkomen door uw vrachtauto goed te onderhouden en de banden voorafgaand aan een rit te controleren op beschadigingen. Door de banden op de goede spanning te houden, slijten ze minder en is het brandstofverbruik gunstiger. Daardoor maakt u minder kosten en draagt u uw steentje bij aan duurzaamheid.

Bandenspanningsmeter

Rijkswaterstaat helpt vrachtautochauffeurs op diverse plekken in Nederland om een te lage bandenspanning op te sporen om zo ongevallen te voorkomen. Op de N279 en de A16 zijn sensoren aangebracht waarmee vrachtwagenchauffeurs via een bord langs de weg een seintje krijgen over de bandenspanning van hun voertuig.

TPMS-systeem

Vanaf halverwege 2022 moeten alle nieuw geïntroduceerde motorvoertuigen, dus ook vrachtauto's en bussen, volgens nieuwe regels van de Europese Raad, beschikken over TPMS (Tyre Pressure Monitoring System). Dit geldt ook voor aanhangers met een toelaatbare massa van meer dan 3,5 ton. Het is sowieso verstandig om uw vrachtauto uit te rusten met een dergelijk TPMS systeem, of dit nu nieuw bij aanschaf is of achteraf. De kosten van zo’n systeem zijn lager dan de kosten die voor uw rekening komen wanneer u met uw voertuig stilvalt op het hoofdwegennet.

Wilt u meer preventietips? Ja, laat maar zien!

Liever een concrete checklist? Kom maar op!

Contact

STIMVA
Papendorpseweg 101, Utrecht
Tel: 088-797 3650

Of e-mail ons 

Over STIMVA

Disclaimer:
De informatie op deze website wordt met grote zorg samengesteld en gepresenteerd. Toch kan het voorkomen dat er iets niet klopt. We kunnen de informatie dan direct wijzigen, zonder dit eerst aan te kondigen. STIMVA is bovendien niet aansprakelijk voor elke vorm van schade die ontstaat door deze website te bezoeken.

 

Cookie-instellingen