Bergingsinformatie voor zware bergingen

Een vrachtautoincident vormt een risico voor de veiligheid en de verkeersdoorstroming. Het Centraal Meldpunt Vrachtautoberging (CMV) zorgt daarom in opdracht van Stichting Incident Management Vrachtauto’s (STIMVA) dat het voertuig snel, deskundig en veilig wordt weggesleept. Hiervoor werkt het CMV samen met gecertificeerde bergers. Op deze pagina staat alle informatie over met welke bergers wij samenwerken en welke eisen wij aan onze bergers stellen.

 

 Snel naar...

Geldende wetgeving

Er is verschillende wetgeving van belang bij het bergen van vrachtauto’s.

Naar geldende wetgeving

 

Verplichte documentatie

Van deze documenten moet u het origineel in het voertuig hebben liggen.

Naar verplichte documentatie

 

Belangrijke adressen

Als berger zijn er diverse instanties die u kunt raadplegen.

Naar belangrijke adressen

 

Berger worden

Als CMV-berger zorgt u dat gestrande vrachtauto’s snel en veilig worden weggesleept. Rijkswaterstaat besteedt dit werk aan via TenderNed. Het is niet mogelijk om buiten deze aanbestedingen als CMV-berger toe te treden. Er worden binnen aanbestedingen eisen gesteld aan uw vestiging(en), personeel en materieel.

 

Veelgestelde vragen

Nee, een OTCO bevat veel meer informatie dan alleen de last die een as maximaal mag hebben.

Nee, u mag de vrachtauto wegslepen mits u maximaal 15 km/uur rijdt. Daarnaast moet u de rijdende combinatie beveiligen. Dit doet u door een voertuig met zwaailichten achter u aan te laten rijden, zoals beschreven in de Regeling Optische en geluidssignalen. Ook moet u de regionale verkeerscentrale van Rijkswaterstaat direct op de hoogte brengen van dit vervoer.

Nee, dit kan alleen tijdens aanbestedingen die Rijkswaterstaat via TenderNed houdt.

Nee, de vrijstelling mag alleen worden gebruikt op het moment dat aan alle voorwaarden van de vrijstelling is voldaan.

Nee, dat mag niet. Dit kan alleen in combinatie met een vrijstelling en dan uiteraard binnen de voorwaarden van die vrijstelling.

Contact

STIMVA
Papendorpseweg 101, Utrecht
Tel: 088-797 3650

Of e-mail ons 

Over STIMVA

Disclaimer:
De informatie op deze website wordt met grote zorg samengesteld en gepresenteerd. Toch kan het voorkomen dat er iets niet klopt. We kunnen de informatie dan direct wijzigen, zonder dit eerst aan te kondigen. STIMVA is bovendien niet aansprakelijk voor elke vorm van schade die ontstaat door deze website te bezoeken.

 

Cookie-instellingen