Rijbewijs zware elektrische bestelauto's

06-02-2024

Per 1 juli 2024 mag een zware elektrische bestelauto alleen met C-rijbewijs worden bestuurd.

Bestuurders van een elektrische bestelauto die tussen de 3.501 en 4.250 kilo weegt mogen dat nu nog doen wanneer zij in het bezit zijn van een B-rijbewijs. Op grond van wetgeving die voorschrijft dat bestuurders van zware elektrische bestelauto’s in het bezit moeten zijn van een C-rijbewijs is nu nog een gedoogsituatie van kracht. Per 1 juli komt daar verandering in. Bestuurders moeten vanaf die datum in het bezit zijn van een C-rijbewijs om deze zware bestelauto’s te mogen besturen.

Het gedoogbeleid tot 1 juli geldt alleen voor elektrische bestelauto’s die voor 1 oktober 2023 zijn besteld. Bestuurders van een elektrische bestelauto die na 1 oktober 2023 zijn besteld of na die datum op naam zijn gezet moeten nu al in het bezit zijn van een C-rijbewijs.

Voor de berging van elektrische bestelauto’s maakt het overigens geen verschil: de elektrische bestelauto's die tussen de 3.501 en 4.250 kilo wegen vallen onder de landelijke vrachtautoregeling. Dat wil zeggen dat berging op een IM-weg door een zware berger plaatsvindt.

Meer informatie vindt u op de website van Zero Emissie Stadslogistiek via de onderstaande link.

Afbeeldingen

Contact

STIMVA
Papendorpseweg 101, Utrecht
Tel: 088-797 3650

Of e-mail ons 

Over STIMVA

Disclaimer:
De informatie op deze website wordt met grote zorg samengesteld en gepresenteerd. Toch kan het voorkomen dat er iets niet klopt. We kunnen de informatie dan direct wijzigen, zonder dit eerst aan te kondigen. STIMVA is bovendien niet aansprakelijk voor elke vorm van schade die ontstaat door deze website te bezoeken.

 

Cookie-instellingen